neděle 27. března 2016
Perník s čokoládovou polevou a kokosem
Pokud stejně jako já milujete vůni a chuť čerstvého perníku, rozhodně musíte vyzkoušet tenhle recept! Ovšem pokud držíte dietu, rozhodně se mu vyhněte obloukem :-) Na Valentýna jsem spojila příjemné s užitečným a svému příteli jsem upekla domácí perník s čokoládovou polevou ozdobený kokosem.
Ingredience: (množství stačilo na upečení dvou perníků ve tvaru srdce; ideální na středně velký plech)
20 ml oleje
3 lžíce marmelády
300 g moučkového cukru
1 lžíce skořice
500 ml mléka
400 g hladké mouky
2 ks vajec
2 lžíce kakaa
1 lžičku jedlé sody
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
Poleva:
100 g čokolády na vaření
Postup:
Smícháme všechny ingredience, včetně marmelády a vypracujeme těsto. Do těsta lze přidat také kousky čokolády, kokos nebo ořechy. Než připravíte těsto, dejte si vyhřát troubu na 180°C. Připravené těsto přelijeme na vymazaný a vysypaný plech (případně do libovolné formy na pečení) a pečeme při 180°C 20-30 minut (v závislosti na velikosti plechu a výšce perníku. Pečení můžete průběžně kontrolovat zapíchnutím špejle do perníku. Ten bude hotový ve chvíli, kdy zůstane špejle čistá (nelepí se na ni těsto).
Upečený perník necháte chvíli vychladnout, polijete ho roztopenou čokoládou a můžete jej posypat kokosem.
Rychlovka :-) Dobrou chuť!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat