čtvrtek 31. března 2016

Banánové lívance + nutriční hodnoty

Chcete si na snídani dopřát porci kvalitních sacharidů a bílkovin? Banánové lívance jsou ideální volbou! :-) A navíc výborně chutnají.

Ingredience: 2 vejce, 1 banán (ideálně trochu zralejší)

  • Banány rozmačkáme v misce, přidáme vejce a vyšleháme. Směs poté přelijeme na zahřátou pánev (já peču na keramické bez tuku) a necháme propéct. Opatrně otočíme (pozor, těsto je křehké!) a propečeme také z druhé strany.
  • Ideální je vytvořit ze směsi 3 až 4 menší lívance, které se dobře otáčejí. Hotové lívance jsem podávala s višňovým ovofitem a nakrájeným banánem.


Nutriční hodnoty (včetně ovofitu a banánu na ozdobu): 416 kcal
Bílkoviny: 26 g
Sacharidy: 47 g
z toho cukry: 38 g
Tuky: 13 g
Vláknina: 4 g




Žádné komentáře:

Okomentovat