středa 30. března 2016

Pečené kuře s bramborami - vše z jednoho pekáče

Máte rádi jednoduchá a chutná jídla? Já rozhodně ano! Zejména pokud se to jídlo připraví prakticky samo :-)

Tento recept je velmi snadný - potřebujete jen chlazené kuře a cca 1 kg větších brambor.

Zapnete si troubu na 180°C a necháte ji vyhřát zatímco budete připravovat kuře na pečení.

Kuře omyjete a vložíte do většího pekáče prsní částí vzhůru. Kuře osolíte a přidáte koření (ráda používám směs s bylinkami, ale záleží na vás). Kůži překrývající prsa naříznete a do vzniklé kapsy vložíte plátek másla. Stejný postup provedete na obou stranách. Prsa pak získají mnohem lepší chuť. Trochu másla můžete vložit i kolem kuřete do pekáče.

Brambory zbavené slupky si nakrájíte na větší kusy a rozložíte do pekáče kolem kuřete. Jemně je osolíte, vložíte mezi ně cca 6 stroužků česneku (v celku) a můžete je také jemně posypat kořením, není to ale nutné.

Maso včetně brambor podlijeme trochou kuřecího vývaru a dáme na cca 70 minut péct. Po uplynutí této doby odklopíme pekáč, snížíme teplotu na 150°C a necháme vytvořit na bramborách i kuřeti jemnou kůrku. V průběhu pečení je dobré brambory promíchávat, aby se pekly rovnoměrně.

Po upečení už stačí jen podávat a máte jednoduchý oběd prakticky bez práce :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat